En aldri så liten bakedag idag :) Anna sin navnefest nærmer seg med stormskritt og idag har jeg bakt 2 av de 3 etasjene til kaka hennes. Doblet oppskrifta og fikk da bakt en 22cm, en 10cm og 13 muffins à 50g. Dette er red velvet og til denne brukte jeg wilton sin red red:
Oppskriften er hentet fra Hanne`s kaker, som har oversatt den fra joy of baking.
250 gr mel
1/2 ts salt
2 ts kakao
113 gr usaltet smør
300 gr sukker
2 store egg
1 ts vanilje essens
240 ml kefir
ca 1 ts wilton rød pastafarge
1 ts hvitvinseddik
1 ts natron
Fremgangsmåte:
- Sett ovnen på 175 gr
- Smør/kle 2 former med bakepapir.
- Rør smør til hvitt, tilsett sukker og rør godt sammen (mikser)
- Ha i ett egg om gangen, visp godt. Tilsett vanilje essens
- Bland sammen mel, salt og kakao i en egen bolle
- Mål opp kefir og bland i rødfarge
- Ha oppi det tørre og kefiren annenhver gang i smør/sukker blandingen, start og avslutt med det tørre
- Bland sammen natron og hvitvins eddik i en liten kopp så det bruser. Vend det forsiktig og raskt inni røren
- Fordel røren raskt i de 2 formene
- Stekes i 25-30 min, 175 grader
- La stå i 10 min før de taes utav formen. Avkjøl på rist
- Når bunnene er avkjølt pakkes de inn i plast og settes i kjøleskapet i minst 1 time gjerne natten over.
Det er andre gangen jeg prøver denne kaka, og denne gangen delte jeg ikke røra i to, men hadde alt i forma med en gang. Den stekte da i 68min, og etter ca. 30min satte jeg ned temperaturen til 150grader. Muffinsene stekte jeg i ca.22 min. 10cm-kaka tok jeg ikke tiden på, men brukte litt lengre tid enn muffinsene. Var første gangen jeg prøvde forma mi, denne fra PME:
Så nå går jeg bare rundt å venter på pakke fra England, har bestilt 30cm form så jeg kan lage stor 3etg-kake :) Skal ikke mere til for å glede kakemor :)